OVER 

 

Ik ben Jasmijn Fermie en als communicatieprofessional help ik duurzame ondernemers, bedrijven en organisaties om effectief en aansprekend te communiceren over hun activiteiten, diensten en of producten. Ik ben inzetbaar voor het maken van een communicatieplan en ook voor de uitvoering ervan. Ik realiseer samen met mensen uit mijn netwerk effectieve communicatieproducten zoals (social media) campagnes, films, websites en allerlei andere uitingen. Ik werk op projectbasis maar sta ook open voor andere vormen van samenwerking.  

 

WAAROM KIES IK VOOR GROEN EN DUURZAAM?

Het is meer een gevoel dan een rationele keuze. Dit gevoel komt vast en zeker voort uit mijn groene opvoeding. Tijdens vakanties gingen we kamperen bij de boer op het erf, maar ook tijdens ‘gewone’ schoolweken ging ik met mijn vader in de avonduren op vleermuistochten of uilentochten van Staatsbosbeheer. Ik heb me dus altijd sterk verbonden gevoeld met de natuur en droeg als kind truien van Greenpeace met een ijsbeer erop en wist 100% zeker dat ik de wereld wat beter wilde maken.


WAT IS MIJN VISIE OP DUURZAAMHEID?

Door allerlei technische ontwikkelingen en ingrepen is de mens steeds verder van de natuur af komen te staan. En dat terwijl de mens zelf ook natuur is. Ik heb er het volste vertrouwen in dat wanneer de relatie tussen mens en natuur herstelt, nog meer mensen zich willen inzetten voor een duurzame samenleving. Om deze redenering om te draaien: waarom zou een mens die zich niet verbonden voelt met de natuur duurzamer willen leven? Het is mijn passie om een bijdrage te leveren aan creatieve maar ook inhoudelijke projecten die mensen in laten zien dat wij natuur zijn. Deze bewustwording is naar mijn mening een heel belangrijke factor in het transitieproces waarin we ons nu bevinden.

 

MIJN ACHTERGROND

Ik groeide op in het Gooi, in Naarden. Een vestingstad die wordt omringd door natuur. In de weekenden trokken we er als gezin op uit om te wandelen in de omringende bossen, de hei of rondom het Naardermeer. Op mijn achttiende besloot ik culturele antropologie te gaan studeren in Utrecht. Daarop aansluitende leek het me interessant om voor NGO's communicatie te kunnen verzorgen, en ging ik aan de UvA persuasieve communicatie studeren. En, om nog wat beter te leren schrijven ben ik in 2012 afgereisd naar Antwerpen voor een studie Journalistiek. Na mijn afstuderen heb ik eerst gewerkt in de culturele sector en daarna een ommezwaai gemaakt richting de duurzame wereld.